TrosKompas

1Scherm_afbeelding_2024-08-20_om_13.07.00.png

Blink twice (2024)

Actrice Zoë Kravitz maakt haar regiedebuut met de thriller ‘Blink twice’, haar verloofde Channing Tatum speelt de duistere hoofdrol.

Serveerster Frida (Naomi Ackie) werkt op een gala van miljardair Slater King (Channing Tatum). Hij nodigt haar uit voor een vakantie op zijn privé-eiland. Frida neemt haar vriendin Jess (Alia Shawkat) mee. Frida heeft het prima naar haar zin, tot Jess plotseling verdwijnt en niemand van de aanwezigen zich Jess kan herinneren. Frida beseft dat er iets vreselijk mis is.

Psychopaat
Channing Tatum is bekend van komische en fysieke rollen (‘21 Jump street’, ‘Magic Mike’). In ‘Blink twice’ is hij voor het eerst als psychopaat te zien. “Bij elk personage dat ik speel heb ik altijd wel een connectie. Met Slater King had ik dat totaal niet, dus ik moest diep graven naar de duistere kant in mij en dat was geen pretje.” Maar Channing deed het graag voor Zoë Kravitz, die de film regisseerde en een groot deel van het scenario voor haar rekening nam. De twee ontmoetten elkaar in 2021 toen Zoë hem polste voor de hoofdrol. Er was direct een klik en het stel is momenteel verloofd.

Pussy Island
Zoë Kravitz was eerst niet eens van plan om ‘Blink twice’ te regisseren. Ze begon met het schrijven van het script in 2017 en de opnamen begonnen in 2021. “Omdat ik zo lang aan het verhaal had geschreven, had ik in die vier jaar haarscherp in beeld hoe het eruit moest zien. Ik vertrouwde niemand anders met deze visie dan mezelf, dus moest ik het ook maar regisseren.” Oorspronkelijk had de film een andere titel: ‘Pussy island’. Maar Zoë merkte al snel dat het woord ‘pussy’ (scheldwoord voor vagina) niet lekker ligt. “Uit onderzoek bleek dat vrouwen niet naar een film met die titel zouden gaan. Ik luister naar mijn publiek en het is nog niet klaar voor pussy.”